Misschien heeft u op dit moment een conflict met een bedrijf of een persoon over een onroerende zaak, in de volksmond vaak nog “onroerend goed” genoemd. Het kan bijvoorbeeld gaan om een bedrijfspand, een stuk grond of een woning. Vaak zijn daar grote financiële belangen mee gemoeid. In dat soort gevallen kan het leggen van beslag een heel belangrijke stap zijn. Op die manier kunt u bijvoorbeeld voorkomen dat degene met wie u een juridisch conflict heeft het pand aan een derde levert, waardoor u achter het net vist. Voor het gemak zal ik in het hierna volgende het voorbeeld nemen van een conflict over een bedrijfspand.

Verkoper komt zijn verplichtingen niet na

Stel, u heeft onderhandeld over de aankoop van een bedrijfspand en over de belangrijkste zaken bent u het eens geworden. U bent het eens over de prijs en over wat er precies bij het aangekochte pand hoort en u hebt ook al afgesproken wanneer u het pand afneemt. Over deze zaken heeft u via de mail met de verkoper gecommuniceerd. De makelaar is inmiddels bezig een officieel koopcontract op te stellen. Maar nog voordat u goed en wel de koopovereenkomst heeft getekend krijgt u te horen dat de verkoper toch afhaakt. Wat kunt u dan doen?

Uiteraard kunt u de verkoper sommeren om alsnog zijn verplichtingen na te komen en als dat niet helpt kunt u een procedure tegen hem beginnen. Wellicht zijn er gronden om in kort geding de verkoper tot levering te dwingen. Maar ondertussen heeft u geen grip op wat de verkoper doet. Wellicht wordt het pand voor een betere prijs aan een derde verkocht. En met een beetje pech is er al verkocht en geleverd voordat u goed en wel bij de rechter staat.

Conservatoir beslag

In zo’n geval is het leggen van conservatoir beslag (tot levering) een heel belangrijke stap. U blokkeert daarmee voor de verkoper de mogelijkheid om het pand aan een ander te leveren terwijl u nog met hem in discussie bent over levering van het pand aan u. De praktijk leert dat zo’n beslag de verkoper soms ook alsnog op andere gedachten kan brengen. Het dwingt hem vaak om juridisch advies in te winnen. Een (goede) advocaat zal hem dan ook op zijn verplichtingen jegens u wijzen. Het komt nogal eens voor dat de verkoper dan alsnog eieren voor zijn geld kiest.

beslag onroerend goed

Heeft u vragen?

OF VRIJBLIJVEND ADVIES NODIG?

Snelheid leggen beslag

Het leggen van beslag kan bovendien heel snel gaan. Als u vandaag naar een advocaat gaat, dan kan er in spoedgevallen zelfs al binnen een dag een beslagverlof van de voorzieningenrechter van de rechtbank worden verkregen. En via de deurwaarder kan dan ook zo nodig direct daadwerkelijk beslag worden gelegd. In de praktijk hebben advocaten van ons kantoor dat meermaals met succes gedaan en daardoor de wederpartij gedwongen zijn verplichtingen alsnog na te komen.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van beslaglegging in uw geval, neem dan gerust contact op met een van onze advocaten. Zij kunnen u in uw specifieke geval snel en deskundig adviseren.

Mr. A.J. (Anjou) Flipse

Onze advocaten

Ons kantoor behandelt met specialistische juridische deskundigheid uiteenlopende juridische kwesties.

MR. R.E. IZEBOUD (ADVOCAAT)

Mr. R.E. Izeboud

Advocaat

MR. A. J. FLIPSE (ADVOCAAT)

Mr. A. J. Flipse

Advocaat

MR. A.M.C.C. VERBLACKT (ADVOCAAT)

Mr. A.M.C.C. Verblackt

Advocaat

m. breedveld

Mr. M. Breedveld

Advocaat

 • Je hoort het vaak zeggen in de ondernemingswereld: Een eigen onderneming brengt risico’s met zich mee. Ook wij kregen te maken met een conflict over een bouwproject. Erg spannend. Flipse Izeboud advocaten pakte de zaak zorgvuldig en snel op. De sterke inhoudelijke argumentatie zorgde voor een snelle succesvolle afsluiting van het dossier. Het kantoor heeft een “down to earth”-mentaliteit en is erg toegankelijk.

  Bouwkundig tekenburo Van Uden
 • Een langlopende zaak is uiteindelijk goed opgelost dankzij een juridisch inhoudelijk goede en zeer actieve begeleiding door Mr. A.J. Flipse.

  Architectenbureau Drijvers Oisterwijk B.V.
 • Een zeer gecompliceerde bouwkundige aansprakelijkheidskwestie (met een groot financieel belang) is door mr. Flipse tot een goed einde gebracht. Door deskundigheid en dossierkennis, maar zeer zeker ook overtuiging en doorzettingsvermogen!

  RC Directeur BFM VASTGOED
 • No nonsense kantoor, deskundig en daadkrachtig.

  ASR Schadeverzekering B.V.
 • “…De heer Izeboud verstaat zijn vak, hij heeft grote kennis van zaken en is onderzoekend ingesteld. Verder heb ik hem ervaren als doortastend en zeer overtuigend in zijn optreden. En hij is integer, een kwaliteit die ik waardeer…”

  drs. M.J.H. Van Hooijdonk
 • “…Sedert vele jaren werkt Jachthaven Scharloo nu samen met de heer Izeboud van Flipse Izeboud Advocaten. De heer Izeboud kenmerkt zich door een directe, actuele, zeer accurate en persoonlijke houding. De houding jegens opponenten is dwingend zakelijk zonder een grens te overschrijden. Naar de cliënt werkt hij anticiperend en eveneens dwingend in de goede zin van het woord. Het is als ondernemer heden ten dage, met alle regelgeving en snelheid van handelen, niet eenvoudig alles tot op detail te overzien en in de gaten te houden. Het werkt dan ook uiterst prettig dat de heer Izeboud meedenkt én vooruit denkt. Het voelt voor ons dan ook meer als partnerschap dan als een relatie van opdrachtgever tot opdrachtnemer…”

  Directeur-eigenaar Jachthaven Scharloo Waspik
 • “…Daar wij zelf een eigen praktijk hebben vinden wij een van de belangrijkste dingen “bereikbaarheid”. De heer Izeboud was voor ons grotendeels bereikbaar en indien niet op het moment dat wij belden, belde hij altijd dezelfde dag nog terug ook buiten kantoortijden om. Daarnaast vonden wij de heer Izeboud een betrokken persoon bij onze zaak en had hij kennis van zaken. Een betrokken, bereikbaar persoon met kennis van zaken, zo willen wij de heer Izeboud omschrijven…”

  Managing Director Hoff De Ruyter BV Belastingadviseurs…..
 • “…De heer Izeboud heeft mij bijgestaan op verzoek van DAS Rechtsbijstand in een civielrechtelijke zaak. De heer Izeboud heeft beslag voor mij gelegd voor een zeer langslepende en vervelende rechtszaak. Naast het doeltreffende beslag vond ik dat ik ook echt gehoord werd door de heer Izeboud. Ik ben dan ook zeer tevreden over de zeer grote menselijkheid waarmee ik ben behandeld. Ook dankzij het verhaal dat via DAS is gegaan zijn zij er voor mijn gevoel 200% voor gegaan (je hoort namelijk wel eens andere verhalen). Ik zou dit kantoor dan ook zeker aanraden. Juist het menselijke sprak mij erg aan. Het werd ook niet als vervelend beschouwd als ik een keer te veel belde of iets twee keer moest vragen omdat het niet helemaal duidelijk was. Mijn ervaring was dus zeer prettig…”

  Stefan van der Donk
 • “…Ik ben door DAS Rechtsbijstand doorverwezen naar een advocaat omdat de DAS mij niet meer verder kon verhelpen. Ik heb toen de heer Izeboud uitgekozen uit verschillende advocaten. Wij hebben 2 jaar lang aan een slepende zaak gewerkt. Bij de eerste kennismaking heeft de heer Izeboud mij veel consequenties uitgelegd van wat er zou kunnen gebeuren en zo is het ook gegaan. Dus deskundig op voorhand. Er zijn heel veel contacten geweest en veel mails en als ik belde werd ik ook altijd prompt teruggebeld. Dus met andere worden, als ik morgen weer een zaak heb dan zal ik zeker weer naar de heer Izeboud gaan om de goede reden dat ik met respect ben behandeld en de uitleg altijd correct was. Bij mij voelde het altijd goed…”

  Dick Leerdam
 • “…Onze ervaring met Flipse Izeboud Advocaten is erg positief. Veel kennis van zaken, behulpzaamheid en snelheid in handelen. Gedurende een zaak word je goed en volledig geïnformeerd over de vorderingen. Er wordt zeer daadkrachtig gehandeld waardoor wij de heer Izeboud en zijn collega zeker zullen aanbevelen…”

  Officemanager Verhaar Tuinen Tuinarchitectuur Aanleg Onderhoud