Verantwoordelijkheden van aannemers

Aannemers kunnen op vele manieren aansprakelijk zijn. Zo is de aansprakelijkheid van de aannemer van toepassing in verschillende situaties bij u in Breda en omgeving. Zo is de aannemer onder andere verantwoordelijk voor:

 • De correcte en volledige uitvoering van het bouwproject
 • Een tijdige oplevering van het bouwproject
 • Het waarschuwen van de opdrachtgever voor ontwerpfouten

Wanneer aannemers deze verplichtingen niet of te laat nakomen, kunt u daar schade van ondervinden. De aansprakelijkheid ligt in dat geval in principe bij de aannemer.

Aannemers in Breda en omgeving kunnen soms echter ook de dupe worden van opdrachtgevers die zich ronduit onredelijk opstellen. Soms “zoeken” opdrachtgevers gewoon problemen om onder hun betalingsverplichtingen uit te komen.

Wie is er verantwoordelijk?

Het gebeurt regelmatig dat mensen in Breda en omstreken al voor de oplevering of soms pas jaren na oplevering van een bouwproject te maken krijgen met gebreken aan een woning of een bedrijfspand. Het is vaak behoorlijk lastig om te bepalen wie er in dat geval verantwoordelijk is voor het gebrek.

Aan de hand van de contractstukken, de wettelijke bepalingen en jurisprudentie moet snel en duidelijk de rechtspositie van partijen in kaart worden gebracht om vervolgens aktie te kunnen ondernemen.

Heeft u vragen?

OF VRIJBLIJVEND ADVIES NODIG?

Spoedig inzicht in de situatie

Om inzicht in uw verantwoordelijkheden te krijgen is het verstandig om een deskundige op dit gebied in te schakelen. Flipse Izeboud Advocaten kan u in dit soort situaties uitstekend bijstaan. Door onze kennis van en ervaring met het bouwrecht weten wij relatief snel vast te stellen wat de verantwoordelijkheid is van de aannemer en de opdrachtgever. Hiermee krijgt u spoedig meer inzicht in de situatie en weet u snel waar u aan toe bent.

Hoe belangrijk deskundige juridische ondersteuning is blijkt keer op keer in de praktijk. Naast contractuele verhoudingen kunnen soms bijvoorbeeld ook eigendomsverhoudingen een rol spelen. In een door Flipse Izeboud Advocaten gevoerde procedure namens de eigenaren van een grote parkeergarage tegen een aannemer is de aannemer door de rechtbank veroordeeld tot vergoeding van de schade omdat de aannemer eigenaar van het parkeerdek was.

Eerlijk en duidelijk

U kunt bij ons terecht wanneer u als aannemer aansprakelijk wordt gesteld voor gebreken naar aanleiding van een verbouwing of nieuwbouw die u heeft verricht of wanneer u als opdrachtgever juist te maken hebt met  gebreken aan uw bouwwerk. In beide gevallen kunnen wij eerlijk en duidelijk vertellen waar de aansprakelijk ligt en welke kansen u heeft in een juridische procedure.

Maak een afspraak met uw advocaat

Bekijk op deze website meer informatie over onze diensten en de advocaten die werkzaam zijn bij ons kantoor. Als u graag meer wilt weten over de aansprakelijkheid van de aannemer en een deskundig advies wilt ontvangen, kunt u in Breda altijd een afspraak maken met uw advocaat. Wij informeren en adviseren u graag over uw persoonlijke situatie en zorgen ervoor dat u snel meer duidelijkheid heeft.

Onze advocaten

Ons kantoor behandelt met specialistische juridische deskundigheid uiteenlopende juridische kwesties.

MR. R.E. IZEBOUD (ADVOCAAT)

Mr. R.E. Izeboud

Advocaat

MR. A. J. FLIPSE (ADVOCAAT)

Mr. A. J. Flipse

Advocaat

MR. A.M.C.C. VERBLACKT (ADVOCAAT)

Mr. A.M.C.C. Verblackt

Advocaat

m. breedveld

Mr. M. Breedveld

Advocaat

 • Je hoort het vaak zeggen in de ondernemingswereld: Een eigen onderneming brengt risico’s met zich mee. Ook wij kregen te maken met een conflict over een bouwproject. Erg spannend. Flipse Izeboud advocaten pakte de zaak zorgvuldig en snel op. De sterke inhoudelijke argumentatie zorgde voor een snelle succesvolle afsluiting van het dossier. Het kantoor heeft een “down to earth”-mentaliteit en is erg toegankelijk.

  Bouwkundig tekenburo Van Uden
 • Een langlopende zaak is uiteindelijk goed opgelost dankzij een juridisch inhoudelijk goede en zeer actieve begeleiding door Mr. A.J. Flipse.

  Architectenbureau Drijvers Oisterwijk B.V.
 • Een zeer gecompliceerde bouwkundige aansprakelijkheidskwestie (met een groot financieel belang) is door mr. Flipse tot een goed einde gebracht. Door deskundigheid en dossierkennis, maar zeer zeker ook overtuiging en doorzettingsvermogen!

  RC Directeur BFM VASTGOED
 • No nonsense kantoor, deskundig en daadkrachtig.

  ASR Schadeverzekering B.V.
 • “…De heer Izeboud verstaat zijn vak, hij heeft grote kennis van zaken en is onderzoekend ingesteld. Verder heb ik hem ervaren als doortastend en zeer overtuigend in zijn optreden. En hij is integer, een kwaliteit die ik waardeer…”

  drs. M.J.H. Van Hooijdonk
 • “…Sedert vele jaren werkt Jachthaven Scharloo nu samen met de heer Izeboud van Flipse Izeboud Advocaten. De heer Izeboud kenmerkt zich door een directe, actuele, zeer accurate en persoonlijke houding. De houding jegens opponenten is dwingend zakelijk zonder een grens te overschrijden. Naar de cliënt werkt hij anticiperend en eveneens dwingend in de goede zin van het woord. Het is als ondernemer heden ten dage, met alle regelgeving en snelheid van handelen, niet eenvoudig alles tot op detail te overzien en in de gaten te houden. Het werkt dan ook uiterst prettig dat de heer Izeboud meedenkt én vooruit denkt. Het voelt voor ons dan ook meer als partnerschap dan als een relatie van opdrachtgever tot opdrachtnemer…”

  Directeur-eigenaar Jachthaven Scharloo Waspik
 • “…Daar wij zelf een eigen praktijk hebben vinden wij een van de belangrijkste dingen “bereikbaarheid”. De heer Izeboud was voor ons grotendeels bereikbaar en indien niet op het moment dat wij belden, belde hij altijd dezelfde dag nog terug ook buiten kantoortijden om. Daarnaast vonden wij de heer Izeboud een betrokken persoon bij onze zaak en had hij kennis van zaken. Een betrokken, bereikbaar persoon met kennis van zaken, zo willen wij de heer Izeboud omschrijven…”

  Managing Director Hoff De Ruyter BV Belastingadviseurs…..
 • “…De heer Izeboud heeft mij bijgestaan op verzoek van DAS Rechtsbijstand in een civielrechtelijke zaak. De heer Izeboud heeft beslag voor mij gelegd voor een zeer langslepende en vervelende rechtszaak. Naast het doeltreffende beslag vond ik dat ik ook echt gehoord werd door de heer Izeboud. Ik ben dan ook zeer tevreden over de zeer grote menselijkheid waarmee ik ben behandeld. Ook dankzij het verhaal dat via DAS is gegaan zijn zij er voor mijn gevoel 200% voor gegaan (je hoort namelijk wel eens andere verhalen). Ik zou dit kantoor dan ook zeker aanraden. Juist het menselijke sprak mij erg aan. Het werd ook niet als vervelend beschouwd als ik een keer te veel belde of iets twee keer moest vragen omdat het niet helemaal duidelijk was. Mijn ervaring was dus zeer prettig…”

  Stefan van der Donk
 • “…Ik ben door DAS Rechtsbijstand doorverwezen naar een advocaat omdat de DAS mij niet meer verder kon verhelpen. Ik heb toen de heer Izeboud uitgekozen uit verschillende advocaten. Wij hebben 2 jaar lang aan een slepende zaak gewerkt. Bij de eerste kennismaking heeft de heer Izeboud mij veel consequenties uitgelegd van wat er zou kunnen gebeuren en zo is het ook gegaan. Dus deskundig op voorhand. Er zijn heel veel contacten geweest en veel mails en als ik belde werd ik ook altijd prompt teruggebeld. Dus met andere worden, als ik morgen weer een zaak heb dan zal ik zeker weer naar de heer Izeboud gaan om de goede reden dat ik met respect ben behandeld en de uitleg altijd correct was. Bij mij voelde het altijd goed…”

  Dick Leerdam
 • “…Onze ervaring met Flipse Izeboud Advocaten is erg positief. Veel kennis van zaken, behulpzaamheid en snelheid in handelen. Gedurende een zaak word je goed en volledig geïnformeerd over de vorderingen. Er wordt zeer daadkrachtig gehandeld waardoor wij de heer Izeboud en zijn collega zeker zullen aanbevelen…”

  Officemanager Verhaar Tuinen Tuinarchitectuur Aanleg Onderhoud