Verantwoordelijkheden van aannemers

Aansprakelijkheid aannemerAannemers kunnen op vele manieren aansprakelijk zijn. Zo is de aansprakelijkheid van de aannemer van toepassing in verschillende situaties bij u in Breda en omgeving. Zo is de aannemer onder andere verantwoordelijk voor:

  • De correcte en volledige uitvoering van het bouwproject
  • Een tijdige oplevering van het bouwproject
  • Het waarschuwen van de opdrachtgever voor ontwerpfouten

Wanneer aannemers deze verplichtingen niet of te laat nakomen, kunt u daar schade van ondervinden. De aansprakelijkheid ligt in dat geval in principe bij de aannemer. Aannemers in Breda en omgeving kunnen soms echter ook de dupe worden van opdrachtgevers die zich ronduit onredelijk opstellen. Soms “zoeken” opdrachtgevers gewoon problemen om onder hun betalingsverplichtingen uit te komen.

Wie is er verantwoordelijk?

Het gebeurt regelmatig dat mensen in Breda en omstreken al voor de oplevering of soms pas jaren na oplevering van een bouwproject te maken krijgen met gebreken aan een woning of een bedrijfspand. Het is vaak behoorlijk lastig om te bepalen wie er in dat geval verantwoordelijk is voor het gebrek.

Aan de hand van de contractstukken, de wettelijke bepalingen en jurisprudentie moet snel en duidelijk de rechtspositie van partijen in kaart worden gebracht om vervolgens aktie te kunnen ondernemen.

Spoedig inzicht in de situatie

Om inzicht in uw verantwoordelijkheden te krijgen is het verstandig om een deskundige op dit gebied in te schakelen. Flipse Izeboud Advocaten kan u in dit soort situaties uitstekend bijstaan. Door onze kennis van en ervaring met het bouwrecht weten wij relatief snel vast te stellen wat de verantwoordelijkheid is van de aannemer en de opdrachtgever. Hiermee krijgt u spoedig meer inzicht in de situatie en weet u snel waar u aan toe bent.

Hoe belangrijk deskundige juridische ondersteuning is blijkt keer op keer in de praktijk. Naast contractuele verhoudingen kunnen soms bijvoorbeeld ook eigendomsverhoudingen een rol spelen. In een door Flipse Izeboud Advocaten gevoerde procedure namens de eigenaren van een grote parkeergarage tegen een aannemer is de aannemer door de rechtbank veroordeeld tot vergoeding van de schade omdat de aannemer eigenaar van het parkeerdek was.

Eerlijk en duidelijk

U kunt bij ons terecht wanneer u als aannemer aansprakelijk wordt gesteld voor gebreken naar aanleiding van een verbouwing of nieuwbouw die u heeft verricht of wanneer u als opdrachtgever juist te maken hebt met  gebreken aan uw bouwwerk. In beide gevallen kunnen wij eerlijk en duidelijk vertellen waar de aansprakelijk ligt en welke kansen u heeft in een juridische procedure.
20120515_092256

Maak een afspraak met uw advocaat

Bekijk op deze website meer informatie over onze diensten en de advocaten die werkzaam zijn bij ons kantoor. Als u graag meer wilt weten over de aansprakelijkheid van de aannemer en een deskundig advies wilt ontvangen, kunt u in Breda altijd een afspraak maken met uw advocaat. Wij informeren en adviseren u graag over uw persoonlijke situatie en zorgen ervoor dat u snel meer duidelijkheid heeft.

Direct contact

Bedrijfsnaam
Uw naam (*)
Uw email (*)
Telefoon
Onderwerp
Uw bericht

Referenties

  • Drs. Wim van den Heuvel
    RC Directeur BFM VASTGOED Een zeer gecompliceerde bouwkundige aansprakelijkheidskwestie (met een groot financieel belang) is door mr. Flipse tot een …