Verwijtbare fouten

Van architecten mag u natuurlijk verwachten dat deze zorgen voor de technische kwaliteit van een gebouw in Breda en omgeving. Dat houdt echter niet in dat de architect aansprakelijk is voor alles wat er in een project misgaat. De aansprakelijkheid van een architect is afhankelijk van een heel aantal factoren.  Zo zijn architecten doorgaans alleen aansprakelijk voor verwijtbare beroepsfouten die door hen zijn gemaakt bij het maken van bijvoorbeeld tekeningen of bij het toezicht houden op de uitvoering van een bouwproject. Hierbij gaat het – eenvoudig gezegd – om fouten die door een goede en zorgvuldig werkende architect en met een normale oplettendheid te vermijden zouden zijn geweest.

flipse izeboud advocaten breda

Verantwoordelijkheden

Een architect vormt een essentiële schakel in het realiseren van een bouwproject. Zo maakt een architect niet alleen een ontwerp van het bouwwerk, maar werkt hij dit ook helemaal uit in bestektekeningen. Ook bij het maken van werktekeningen zijn architecten vaak nauw betrokken. Veelal schrijft een architectenbureau in samenspraak met hun opdrachtgever ook het bestek. Daarnaast is hetzelfde architectenbureau vaak ook als toezichthouder betrokken bij de uitvoering van het bouwproject.

Omdat de architect vaak bij het hele bouwproces nauw betrokken is heeft de architect ook veel verantwoordelijkheden. Als er zaken misgaan wordt er al snel ook naar de architect gekeken. Soms terecht, maar vaak ook onterecht. Als een aannemer bijvoorbeeld afwijkt van tekeningen of besteksbepalingen – en dat komt nogal eens voor -, dan is in beginsel de aannemer en niet de architect daarvoor verantwoordelijk en aansprakelijk.

Ontvang eerlijk en helder juridisch advies

Mocht u om de een of andere reden niet tevreden zijn met het werk dat uw architect heeft geleverd en de aansprakelijkheid van een architect willen onderzoeken, dan kunt u contact opnemen met Flipse Izeboud Advocaten.

Hetzelfde geldt voor architecten, constructeurs en andere bouwkundige bureau’s wanneer zij bijvoorbeeld aansprakelijk worden gesteld voor een (vermeende) beroepsfout. Vaak bent u daar voor verzekerd. Flipse Izeboud Advocaten staat met grote regelmaat juist aansprakelijk gestelde architecten, constructeurs en aanverwante dienstverleners bij. Tot op heden heeft dit in alle door ons kantoor behandelde gevallen geleid tot afwijzing van aansprakelijkheid van de architect door de behandelend rechter.

Wij bieden u graag deskundige juridische hulp in uw situatie en zoeken graag samen met u naar de verantwoordelijkheden van beide partijen. Vervolgens zullen wij u eerlijk en helder informeren en adviseren, zodat u precies weet waar u aan toe bent.

Wij staan voor u klaar

Kies voor zekerheid en laat u juridisch ondersteunen door onze deskundige advocaten in Breda. Wij kunnen u snel vertellen wat de aansprakelijkheid van een architect is en wat uw eigen verantwoordelijkheden zijn bij bepaalde bouwprojecten. Zowel opdrachtgevers als architecten kunnen ons advocatenkantoor inschakelen bij dergelijke kwesties. U kunt ons iedere werkdag telefonisch bereiken, maar ook per e-mail natuurlijk. Een gedreven advocaat staat voor u klaar.

flipse izeboud advocaten team

Heeft u vragen?

OF VRIJBLIJVEND ADVIES NODIG?

Onze advocaten

Ons kantoor behandelt met specialistische juridische deskundigheid uiteenlopende juridische kwesties.

MR. R.E. IZEBOUD (ADVOCAAT)

Mr. R.E. Izeboud

Advocaat

MR. A. J. FLIPSE (ADVOCAAT)

Mr. A. J. Flipse

Advocaat

MR. A.M.C.C. VERBLACKT (ADVOCAAT)

Mr. A.M.C.C. Verblackt

Advocaat

IMG_0256

Mr. H.F. van Boxel

Advocaat

 • Je hoort het vaak zeggen in de ondernemingswereld: Een eigen onderneming brengt risico’s met zich mee. Ook wij kregen te maken met een conflict over een bouwproject. Erg spannend. Flipse Izeboud advocaten pakte de zaak zorgvuldig en snel op. De sterke inhoudelijke argumentatie zorgde voor een snelle succesvolle afsluiting van het dossier. Het kantoor heeft een “down to earth”-mentaliteit en is erg toegankelijk.

  Bouwkundig tekenburo Van Uden
 • Een langlopende zaak is uiteindelijk goed opgelost dankzij een juridisch inhoudelijk goede en zeer actieve begeleiding door Mr. A.J. Flipse.

  Architectenbureau Drijvers Oisterwijk B.V.
 • Een zeer gecompliceerde bouwkundige aansprakelijkheidskwestie (met een groot financieel belang) is door mr. Flipse tot een goed einde gebracht. Door deskundigheid en dossierkennis, maar zeer zeker ook overtuiging en doorzettingsvermogen!

  RC Directeur BFM VASTGOED
 • No nonsense kantoor, deskundig en daadkrachtig.

  ASR Schadeverzekering B.V.
 • “…De heer Izeboud verstaat zijn vak, hij heeft grote kennis van zaken en is onderzoekend ingesteld. Verder heb ik hem ervaren als doortastend en zeer overtuigend in zijn optreden. En hij is integer, een kwaliteit die ik waardeer…”

  drs. M.J.H. Van Hooijdonk
 • “…Sedert vele jaren werkt Jachthaven Scharloo nu samen met de heer Izeboud van Flipse Izeboud Advocaten. De heer Izeboud kenmerkt zich door een directe, actuele, zeer accurate en persoonlijke houding. De houding jegens opponenten is dwingend zakelijk zonder een grens te overschrijden. Naar de cliënt werkt hij anticiperend en eveneens dwingend in de goede zin van het woord. Het is als ondernemer heden ten dage, met alle regelgeving en snelheid van handelen, niet eenvoudig alles tot op detail te overzien en in de gaten te houden. Het werkt dan ook uiterst prettig dat de heer Izeboud meedenkt én vooruit denkt. Het voelt voor ons dan ook meer als partnerschap dan als een relatie van opdrachtgever tot opdrachtnemer…”

  Directeur-eigenaar Jachthaven Scharloo Waspik
 • “…Daar wij zelf een eigen praktijk hebben vinden wij een van de belangrijkste dingen “bereikbaarheid”. De heer Izeboud was voor ons grotendeels bereikbaar en indien niet op het moment dat wij belden, belde hij altijd dezelfde dag nog terug ook buiten kantoortijden om. Daarnaast vonden wij de heer Izeboud een betrokken persoon bij onze zaak en had hij kennis van zaken. Een betrokken, bereikbaar persoon met kennis van zaken, zo willen wij de heer Izeboud omschrijven…”

  Managing Director Hoff De Ruyter BV Belastingadviseurs…..
 • “…De heer Izeboud heeft mij bijgestaan op verzoek van DAS Rechtsbijstand in een civielrechtelijke zaak. De heer Izeboud heeft beslag voor mij gelegd voor een zeer langslepende en vervelende rechtszaak. Naast het doeltreffende beslag vond ik dat ik ook echt gehoord werd door de heer Izeboud. Ik ben dan ook zeer tevreden over de zeer grote menselijkheid waarmee ik ben behandeld. Ook dankzij het verhaal dat via DAS is gegaan zijn zij er voor mijn gevoel 200% voor gegaan (je hoort namelijk wel eens andere verhalen). Ik zou dit kantoor dan ook zeker aanraden. Juist het menselijke sprak mij erg aan. Het werd ook niet als vervelend beschouwd als ik een keer te veel belde of iets twee keer moest vragen omdat het niet helemaal duidelijk was. Mijn ervaring was dus zeer prettig…”

  Stefan van der Donk
 • “…Ik ben door DAS Rechtsbijstand doorverwezen naar een advocaat omdat de DAS mij niet meer verder kon verhelpen. Ik heb toen de heer Izeboud uitgekozen uit verschillende advocaten. Wij hebben 2 jaar lang aan een slepende zaak gewerkt. Bij de eerste kennismaking heeft de heer Izeboud mij veel consequenties uitgelegd van wat er zou kunnen gebeuren en zo is het ook gegaan. Dus deskundig op voorhand. Er zijn heel veel contacten geweest en veel mails en als ik belde werd ik ook altijd prompt teruggebeld. Dus met andere worden, als ik morgen weer een zaak heb dan zal ik zeker weer naar de heer Izeboud gaan om de goede reden dat ik met respect ben behandeld en de uitleg altijd correct was. Bij mij voelde het altijd goed…”

  Dick Leerdam
 • “…Onze ervaring met Flipse Izeboud Advocaten is erg positief. Veel kennis van zaken, behulpzaamheid en snelheid in handelen. Gedurende een zaak word je goed en volledig geïnformeerd over de vorderingen. Er wordt zeer daadkrachtig gehandeld waardoor wij de heer Izeboud en zijn collega zeker zullen aanbevelen…”

  Officemanager Verhaar Tuinen Tuinarchitectuur Aanleg Onderhoud