Bestemmingsplan wijzigen

De functie van een stuk grond

Een bestemmingsplan is een bindend plan voor burgers, bedrijven en overheden. Bestemmingsplannen worden in Breda en omgeving vastgesteld door de gemeenteraad en duiden de functie van een bepaald stuk grond aan. De regels van het bestemmingsplan bepalen voor welke doeleinden grond precies gebruikt mag worden. Tevens regelt het bestemmingsplan in hoeverre er bouwwerken mogen worden opgericht op het terrein.

Heeft u verbouwplannen?

Het komt regelmatig voor dat particulieren en bedrijven in Breda en omstreken op een bepaald stuk grond willen bouwen, maar dat dit volgens het bestemmingsplan niet is toegestaan. Er zijn echter wel mogelijkheden om een bestemmingsplan te laten wijzigen maar dat is niet eenvoudig. Zo dient u in de meeste gevallen een gedetailleerd bouwplan aan te leveren dat voorzien is van een goede ruimtelijke onderbouwing (rapportage), waarbij rekening wordt gehouden met tal van omgevingsfactoren (milieuhinder, flora, fauna, archeologie enz.).

Weten waar u aan toe bent

Doordat het wijzigen van bestemmingsplannen vraagt om deskundigheid en een goede ruimtelijke onderbouwing, is het aan te raden om hiervoor een specialist in te schakelen. Flipse Izeboud Advocaten is u hierbij graag van dienst en kan u adviseren en begeleiden bij een procedure om een wijziging van het bestemmingsplan te realiseren. Door onze jarenlange ervaring op het gebied van dergelijke procedures, kunnen wij u optimaal van dienst zijn. Ondanks dat een bestemmingsplan wijzigen meestal niet eenvoudig verloopt en soms ook niet mogelijk is, kunnen onze advocaten er in elk geval voor zorgen dat u snel weet waar u aan toe bent, zodat u achteraf niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Mocht u in Breda of omgeving bouw- of verbouwplannen hebben en een bestemmingsplan willen wijzigen, neem dan direct contact met ons advocatenkantoor op. Wij kunnen u van begin tot eind adviseren en begeleiden, zodat u niet meteen verstrikt raakt in een wirwar van wetten en regels. Bij ons wordt iedere kwesties zorgvuldig gestroomlijnd en resultaatgericht behandeld, waardoor u weet wat u kunt verwachten. Maak gerust eens een afspraak met één van onze advocaten en laat uw wens om een bestemmingsplan te laten wijzigen beoordelen door een specialist.

Direct contact

Bedrijfsnaam
Uw naam (*)
Uw email (*)
Telefoon
Onderwerp
Uw bericht

Referenties

  • Enrico Theuns
    Directeur-eigenaar Jachthaven Scharloo Waspik “…..Sedert vele jaren werkt Jachthaven Scharloo nu samen met de heer Izeboud van Flipse Izeboud Advocaten. …