Uiteenlopende milieurechtelijke zaken

MileurechtHet milieurecht is onderdeel van het omgevingsrecht en omvat het geheel van wetten en regels dat is opgesteld om alle aspecten omtrent het milieu te reguleren.

Hierbij gaat het om milieuaspecten zoals bijvoorbeeld de emissie naar water, lucht en bodem, maar ook de omgang met afvalstoffen, het beschermen van de bodem en de omgang met gevaarlijke en schadelijke stoffen. Daarnaast kent het milieurecht nog vele andere aspecten die in talloze situaties van toepassing zijn.

Een gestroomlijnde en effectieve aanpak

Binnen het milieurecht houdt Flipse Izeboud Advocaten zich onder meer in Breda en omgeving bezig met het verkrijgen en eventueel bestrijden van omgevingsvergunningen (voorheen milieuvergunningen), handhavingsprocedures en strafprocedures die het gevolg zijn van overtreding van milieuregels. Zo zijn wij werkzaam voor uiteenlopende klanten. Hierbij kunt u denken aan allerhande milieubelastende bedrijven, waaronder chemische bedrijven, agrarische bedrijven, afvalverwerkende bedrijven en nog veel meer. Deze en andere bedrijven, maar ook particulieren, zijn bij ons advocatenkantoor aan het juiste adres voor advies en begeleiding. Door een gestroomlijnde en effectieve aanpak van iedere kwestie zorgen wij voor een snelle en doelgerichte afhandeling van de kwestie.

Voor bedrijf en particulier

Zoals u begrijpt zijn het voornamelijk bedrijven in Breda en omstreken die ons als advocaat inschakelen voor een kwestie op het gebied van milieurecht. Vaak gaat het daarbij om het verkrijgen van een omgevingsvergunning of het voeren van verweer in handhavingsprocedures. Echter zijn er ook situaties denkbaar dat particulieren ons advocatenkantoor benaderen voor advies en begeleiding voor milieurechtelijke zaken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan stank of lawaai van een veehouderij, horecagelegenheid of garagebedrijf. Echter kunnen particulieren ook met milieurecht te maken krijgen bij zaken zoals bodemverontreiniging of illegale lozingen van bepaalde stoffen. Vandaar dat onze advocaten ook klaar staan om particulieren bij te staan op het gebied van milieurecht en te streven naar de best haalbare resultaten.

Betrokken bij onze cliënten

MilieurechtOnze advocaten bezitten op het gebied van milieurecht (omgevingsrecht) een ruime kennis en (proces)ervaring. Wij zijn zeer betrokken bij onze cliënten en maken graag tijd vrij om de zaak tot de bodem uit te zoeken. Neem gerust eens contact met ons op om te bekijken wat wij voor u kunnen betekenen. Onze enthousiaste specialisten staan voor u klaar om u zo optimaal mogelijk van dienst te zijn. Zo kunnen wij u uitgebreid informeren en adviseren over alles op het gebied van milieurecht in Breda en omstreken. Bel of e-mail onze advocaten vandaag nog en maak snel een afspraak.

Direct contact

Bedrijfsnaam
Uw naam (*)
Uw email (*)
Telefoon
Onderwerp
Uw bericht

Referenties

  • Karin de Ruyter
    Managing Director Hoff De Ruyter BV Belastingadviseurs….. “…..Daar wij zelf een eigen praktijk hebben vinden wij een van de belangrijkste …