Milieurechtelijke zaken

Het milieurecht is onderdeel van het omgevingsrecht en omvat het geheel van wetten en regels dat is opgesteld om alle aspecten omtrent het milieu te reguleren.

Hierbij gaat het om milieuaspecten zoals bijvoorbeeld de emissie naar water, lucht en bodem, maar ook de omgang met afvalstoffen, het beschermen van de bodem en de omgang met gevaarlijke en schadelijke stoffen. Daarnaast kent het milieurecht nog vele andere aspecten die in talloze situaties van toepassing zijn.

Voor bedrijf en particulier

Zoals u begrijpt zijn het voornamelijk bedrijven in Breda en omstreken die ons als advocaat inschakelen voor een kwestie op het gebied van milieurecht. Vaak gaat het daarbij om het verkrijgen van een omgevingsvergunning of het voeren van verweer in handhavingsprocedures. Echter zijn er ook situaties denkbaar dat particulieren ons advocatenkantoor benaderen voor advies en begeleiding voor milieurechtelijke zaken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan stank of lawaai van een veehouderij, horecagelegenheid of garagebedrijf. Echter kunnen particulieren ook met milieurecht te maken krijgen bij zaken zoals bodemverontreiniging of illegale lozingen van bepaalde stoffen. Vandaar dat onze advocaten ook klaar staan om particulieren bij te staan op het gebied van milieurecht en te streven naar de best haalbare resultaten.

Heeft u vragen?

OF VRIJBLIJVEND ADVIES NODIG?

Een gestroomlijnde en effectieve aanpak

Binnen het milieurecht houdt Flipse Izeboud Advocaten zich onder meer in Breda en omgeving bezig met het verkrijgen en eventueel bestrijden van omgevingsvergunningen (voorheen milieuvergunningen), handhavingsprocedures en strafprocedures die het gevolg zijn van overtreding van milieuregels. Zo zijn wij werkzaam voor uiteenlopende klanten. Hierbij kunt u denken aan allerhande milieubelastende bedrijven, waaronder chemische bedrijven, agrarische bedrijven, afvalverwerkende bedrijven en nog veel meer. Deze en andere bedrijven, maar ook particulieren, zijn bij ons advocatenkantoor aan het juiste adres voor advies en begeleiding. Door een gestroomlijnde en effectieve aanpak van iedere kwestie zorgen wij voor een snelle en doelgerichte afhandeling van de kwestie.

Betrokken bij onze cliënten

Onze advocaten bezitten op het gebied van milieurecht (omgevingsrecht) een ruime kennis en (proces)ervaring. Wij zijn zeer betrokken bij onze cliënten en maken graag tijd vrij om de zaak tot de bodem uit te zoeken. Neem gerust eens contact met ons op om te bekijken wat wij voor u kunnen betekenen. Onze enthousiaste specialisten staan voor u klaar om u zo optimaal mogelijk van dienst te zijn. Zo kunnen wij u uitgebreid informeren en adviseren over alles op het gebied van milieurecht in Breda en omstreken. Bel of e-mail onze advocaten vandaag nog en maak snel een afspraak.

flipse izeboud advocaten breda

Onze advocaten

Ons kantoor behandelt met specialistische juridische deskundigheid uiteenlopende juridische kwesties.

MR. R.E. IZEBOUD (ADVOCAAT)

Mr. R.E. Izeboud

Advocaat

MR. A. J. FLIPSE (ADVOCAAT)

Mr. A. J. Flipse

Advocaat

MR. A.M.C.C. VERBLACKT (ADVOCAAT)

Mr. A.M.C.C. Verblackt

Advocaat

m. breedveld

Mr. M. Breedveld

Advocaat

 • Je hoort het vaak zeggen in de ondernemingswereld: Een eigen onderneming brengt risico’s met zich mee. Ook wij kregen te maken met een conflict over een bouwproject. Erg spannend. Flipse Izeboud advocaten pakte de zaak zorgvuldig en snel op. De sterke inhoudelijke argumentatie zorgde voor een snelle succesvolle afsluiting van het dossier. Het kantoor heeft een “down to earth”-mentaliteit en is erg toegankelijk.

  Bouwkundig tekenburo Van Uden
 • Een langlopende zaak is uiteindelijk goed opgelost dankzij een juridisch inhoudelijk goede en zeer actieve begeleiding door Mr. A.J. Flipse.

  Architectenbureau Drijvers Oisterwijk B.V.
 • Een zeer gecompliceerde bouwkundige aansprakelijkheidskwestie (met een groot financieel belang) is door mr. Flipse tot een goed einde gebracht. Door deskundigheid en dossierkennis, maar zeer zeker ook overtuiging en doorzettingsvermogen!

  RC Directeur BFM VASTGOED
 • No nonsense kantoor, deskundig en daadkrachtig.

  ASR Schadeverzekering B.V.
 • “…De heer Izeboud verstaat zijn vak, hij heeft grote kennis van zaken en is onderzoekend ingesteld. Verder heb ik hem ervaren als doortastend en zeer overtuigend in zijn optreden. En hij is integer, een kwaliteit die ik waardeer…”

  drs. M.J.H. Van Hooijdonk
 • “…Sedert vele jaren werkt Jachthaven Scharloo nu samen met de heer Izeboud van Flipse Izeboud Advocaten. De heer Izeboud kenmerkt zich door een directe, actuele, zeer accurate en persoonlijke houding. De houding jegens opponenten is dwingend zakelijk zonder een grens te overschrijden. Naar de cliënt werkt hij anticiperend en eveneens dwingend in de goede zin van het woord. Het is als ondernemer heden ten dage, met alle regelgeving en snelheid van handelen, niet eenvoudig alles tot op detail te overzien en in de gaten te houden. Het werkt dan ook uiterst prettig dat de heer Izeboud meedenkt én vooruit denkt. Het voelt voor ons dan ook meer als partnerschap dan als een relatie van opdrachtgever tot opdrachtnemer…”

  Directeur-eigenaar Jachthaven Scharloo Waspik
 • “…Daar wij zelf een eigen praktijk hebben vinden wij een van de belangrijkste dingen “bereikbaarheid”. De heer Izeboud was voor ons grotendeels bereikbaar en indien niet op het moment dat wij belden, belde hij altijd dezelfde dag nog terug ook buiten kantoortijden om. Daarnaast vonden wij de heer Izeboud een betrokken persoon bij onze zaak en had hij kennis van zaken. Een betrokken, bereikbaar persoon met kennis van zaken, zo willen wij de heer Izeboud omschrijven…”

  Managing Director Hoff De Ruyter BV Belastingadviseurs…..
 • “…De heer Izeboud heeft mij bijgestaan op verzoek van DAS Rechtsbijstand in een civielrechtelijke zaak. De heer Izeboud heeft beslag voor mij gelegd voor een zeer langslepende en vervelende rechtszaak. Naast het doeltreffende beslag vond ik dat ik ook echt gehoord werd door de heer Izeboud. Ik ben dan ook zeer tevreden over de zeer grote menselijkheid waarmee ik ben behandeld. Ook dankzij het verhaal dat via DAS is gegaan zijn zij er voor mijn gevoel 200% voor gegaan (je hoort namelijk wel eens andere verhalen). Ik zou dit kantoor dan ook zeker aanraden. Juist het menselijke sprak mij erg aan. Het werd ook niet als vervelend beschouwd als ik een keer te veel belde of iets twee keer moest vragen omdat het niet helemaal duidelijk was. Mijn ervaring was dus zeer prettig…”

  Stefan van der Donk
 • “…Ik ben door DAS Rechtsbijstand doorverwezen naar een advocaat omdat de DAS mij niet meer verder kon verhelpen. Ik heb toen de heer Izeboud uitgekozen uit verschillende advocaten. Wij hebben 2 jaar lang aan een slepende zaak gewerkt. Bij de eerste kennismaking heeft de heer Izeboud mij veel consequenties uitgelegd van wat er zou kunnen gebeuren en zo is het ook gegaan. Dus deskundig op voorhand. Er zijn heel veel contacten geweest en veel mails en als ik belde werd ik ook altijd prompt teruggebeld. Dus met andere worden, als ik morgen weer een zaak heb dan zal ik zeker weer naar de heer Izeboud gaan om de goede reden dat ik met respect ben behandeld en de uitleg altijd correct was. Bij mij voelde het altijd goed…”

  Dick Leerdam
 • “…Onze ervaring met Flipse Izeboud Advocaten is erg positief. Veel kennis van zaken, behulpzaamheid en snelheid in handelen. Gedurende een zaak word je goed en volledig geïnformeerd over de vorderingen. Er wordt zeer daadkrachtig gehandeld waardoor wij de heer Izeboud en zijn collega zeker zullen aanbevelen…”

  Officemanager Verhaar Tuinen Tuinarchitectuur Aanleg Onderhoud