Als u een Rechtsbijstandverzekering afsluit, heeft u allerlei keuzes. U kunt behalve de verzekeraar ook zelf de omvang van de dekking kiezen.

Kies verstandig

Een ondernemer loopt andere risico’s dan een particulier en iemand die belegt, loopt andere risico’s dan iemand die zijn geld op de bank laat staan. Er zijn daarom diverse algemene dekkingen voor bedrijven en particulieren, dekkingen voor inkomen, wonen, verkeer en vermogen.

Zorg er – om verrassingen te voorkomen – voor dat u voor zichzelf in kaart brengt wat uw eventuele risico’s zijn en zorg dat u voor u de juiste dekking kiest.

rechtsbijstand wel geen dekking

Dekking wijzigen

Over het algemeen kunt u altijd de dekking van uw verzekering wijzigen. Denk als uw situatie wijzigt dus altijd goed na of de door u gekozen dekking in uw nieuwe situatie voldoende dekking geeft en pas uw verzekering aan, indien dat nodig is.

Uitsluitingsgronden

Sommige conflicten zijn in de polisvoorwaarden uitgesloten van dekking. Zo is echtscheiding bij veel verzekeraars niet verzekerd.

Bij het aangaan of wijzigen van de dekking van je verzekering worden bestaande conflicten altijd uitgesloten van dekking. Daarnaast hanteren sommige rechtsbijstandverzekeraars een overgangsperiode, in die zin dat conflicten die ontstaan in de eerste weken of maanden na het aangaan of wijzigen van de verzekering tevens worden uitgesloten.

Ten slotte hebben veel rechtsbijstandverzekeraars in hun polisvoorwaarden opgenomen dat er “een redelijke kans van slagen” moet zijn. Over die redelijke kans van slagen ontstaat nogal eens discussie.

Heeft u vragen?

OF VRIJBLIJVEND ADVIES NODIG?

Redelijke kans van slagen

De rechtbijstandverzekeraar zal uw zaak altijd beoordelen op de kans van slagen en u ontmoedigen om een zaak op te starten die weinig tot geen kans van slagen heeft. Als naar het oordeel van de rechtsbijstandverzekeraar er geen redelijke kans van slagen van een procedure is, dan zal de dekking voor dat geschil zelfs geheel worden geweigerd. Het is mogelijk dat de rechtsbijstandverzekeraar ten onrechte tot de conclusie komt dat er geen redelijke kans van slagen is. Vaak zult u daar in ieder geval zelf anders over denken. Probleem is daarbij natuurlijk dat u als niet jurist dat vaak zelf moeilijk kunt beoordelen. Wat is dan wijsheid?

Second opinion

Weigert uw rechtsbijstandverzekering om de kosten voor rechtsbijstand te betalen, omdat zij van mening is dat uw zaak geen redelijke kans van slagen heeft, dan heeft u op kosten van de rechtsbijstandverzekering recht op een second opinion door een advocaat van uw keuze.

Een advocaat beoordeelt de zaak geheel onafhankelijk van de rechtsbijstandverzekeraar. Wij doen dit als kantoor ook regelmatig. Het komt geregeld voor dat er wel degelijk een redelijke kans van slagen blijkt te zijn terwijl de rechtsbijstandverzekeraar daar anders over dacht. Het loont dus zeker de moeite om een second opinion door een advocaat te laten uitbrengen.

Wij hebben ruime ervaring in het schrijven van second opinions en kunnen u helpen om uw juridische kosten alsnog vergoed te krijgen.

Mr. A.J. Flipse

Mr. A.J. Flipse is gespecialiseerd in (complexe) aansprakelijkheidskwesties, onder meer op het gebied van aansprakelijkheid van architecten, constructeurs,  aannemers en opdrachtgevers in de bouw.

Onze advocaten

Ons kantoor behandelt met specialistische juridische deskundigheid uiteenlopende juridische kwesties.

MR. R.E. IZEBOUD (ADVOCAAT)

Mr. R.E. Izeboud

Advocaat

MR. A. J. FLIPSE (ADVOCAAT)

Mr. A. J. Flipse

Advocaat

MR. A.M.C.C. VERBLACKT (ADVOCAAT)

Mr. A.M.C.C. Verblackt

Advocaat

m. breedveld

Mr. M. Breedveld

Advocaat

 • Je hoort het vaak zeggen in de ondernemingswereld: Een eigen onderneming brengt risico’s met zich mee. Ook wij kregen te maken met een conflict over een bouwproject. Erg spannend. Flipse Izeboud advocaten pakte de zaak zorgvuldig en snel op. De sterke inhoudelijke argumentatie zorgde voor een snelle succesvolle afsluiting van het dossier. Het kantoor heeft een “down to earth”-mentaliteit en is erg toegankelijk.

  Bouwkundig tekenburo Van Uden
 • Een langlopende zaak is uiteindelijk goed opgelost dankzij een juridisch inhoudelijk goede en zeer actieve begeleiding door Mr. A.J. Flipse.

  Architectenbureau Drijvers Oisterwijk B.V.
 • Een zeer gecompliceerde bouwkundige aansprakelijkheidskwestie (met een groot financieel belang) is door mr. Flipse tot een goed einde gebracht. Door deskundigheid en dossierkennis, maar zeer zeker ook overtuiging en doorzettingsvermogen!

  RC Directeur BFM VASTGOED
 • No nonsense kantoor, deskundig en daadkrachtig.

  ASR Schadeverzekering B.V.
 • “…De heer Izeboud verstaat zijn vak, hij heeft grote kennis van zaken en is onderzoekend ingesteld. Verder heb ik hem ervaren als doortastend en zeer overtuigend in zijn optreden. En hij is integer, een kwaliteit die ik waardeer…”

  drs. M.J.H. Van Hooijdonk
 • “…Sedert vele jaren werkt Jachthaven Scharloo nu samen met de heer Izeboud van Flipse Izeboud Advocaten. De heer Izeboud kenmerkt zich door een directe, actuele, zeer accurate en persoonlijke houding. De houding jegens opponenten is dwingend zakelijk zonder een grens te overschrijden. Naar de cliënt werkt hij anticiperend en eveneens dwingend in de goede zin van het woord. Het is als ondernemer heden ten dage, met alle regelgeving en snelheid van handelen, niet eenvoudig alles tot op detail te overzien en in de gaten te houden. Het werkt dan ook uiterst prettig dat de heer Izeboud meedenkt én vooruit denkt. Het voelt voor ons dan ook meer als partnerschap dan als een relatie van opdrachtgever tot opdrachtnemer…”

  Directeur-eigenaar Jachthaven Scharloo Waspik
 • “…Daar wij zelf een eigen praktijk hebben vinden wij een van de belangrijkste dingen “bereikbaarheid”. De heer Izeboud was voor ons grotendeels bereikbaar en indien niet op het moment dat wij belden, belde hij altijd dezelfde dag nog terug ook buiten kantoortijden om. Daarnaast vonden wij de heer Izeboud een betrokken persoon bij onze zaak en had hij kennis van zaken. Een betrokken, bereikbaar persoon met kennis van zaken, zo willen wij de heer Izeboud omschrijven…”

  Managing Director Hoff De Ruyter BV Belastingadviseurs…..
 • “…De heer Izeboud heeft mij bijgestaan op verzoek van DAS Rechtsbijstand in een civielrechtelijke zaak. De heer Izeboud heeft beslag voor mij gelegd voor een zeer langslepende en vervelende rechtszaak. Naast het doeltreffende beslag vond ik dat ik ook echt gehoord werd door de heer Izeboud. Ik ben dan ook zeer tevreden over de zeer grote menselijkheid waarmee ik ben behandeld. Ook dankzij het verhaal dat via DAS is gegaan zijn zij er voor mijn gevoel 200% voor gegaan (je hoort namelijk wel eens andere verhalen). Ik zou dit kantoor dan ook zeker aanraden. Juist het menselijke sprak mij erg aan. Het werd ook niet als vervelend beschouwd als ik een keer te veel belde of iets twee keer moest vragen omdat het niet helemaal duidelijk was. Mijn ervaring was dus zeer prettig…”

  Stefan van der Donk
 • “…Ik ben door DAS Rechtsbijstand doorverwezen naar een advocaat omdat de DAS mij niet meer verder kon verhelpen. Ik heb toen de heer Izeboud uitgekozen uit verschillende advocaten. Wij hebben 2 jaar lang aan een slepende zaak gewerkt. Bij de eerste kennismaking heeft de heer Izeboud mij veel consequenties uitgelegd van wat er zou kunnen gebeuren en zo is het ook gegaan. Dus deskundig op voorhand. Er zijn heel veel contacten geweest en veel mails en als ik belde werd ik ook altijd prompt teruggebeld. Dus met andere worden, als ik morgen weer een zaak heb dan zal ik zeker weer naar de heer Izeboud gaan om de goede reden dat ik met respect ben behandeld en de uitleg altijd correct was. Bij mij voelde het altijd goed…”

  Dick Leerdam
 • “…Onze ervaring met Flipse Izeboud Advocaten is erg positief. Veel kennis van zaken, behulpzaamheid en snelheid in handelen. Gedurende een zaak word je goed en volledig geïnformeerd over de vorderingen. Er wordt zeer daadkrachtig gehandeld waardoor wij de heer Izeboud en zijn collega zeker zullen aanbevelen…”

  Officemanager Verhaar Tuinen Tuinarchitectuur Aanleg Onderhoud